De geluksbloemen

Van 5 juni tot 26 augustus 2018 worden “De geluksbloemen” tentoongesteld in de Toren van Anhaive.
In de tentoonstelling “De geluksbloemen” worden stukken uit de collectie van de Nationale Loterij getoond die zelden zijn tentoongesteld. De (gratis) tentoonstelling beschrijft het geluk aan de hand van drie thema’s: de godin Fortuna, gezicht van het geluk, geluksbrengers en geluk bij het spel.

De tentoonstelling kadert binnen het project “Bloemen 2018” dat deze zomer door 3 musea van Namen wordt georganiseerd. Het rijke thema “Bloemen” zal uitgebreid aan bod komen, aangepast aan hun specifieke thema’s en respectieve chronologieën, in het “Museum voor Oude Kunsten”, het museum « Bateliers-arts décoratifs » en in het Museum Félicien Rops. Dankzij haar spelers steunt de Nationale Loterij dit project.

De in de Toren van Anhaive tentoongestelde stukken hebben alle een rechtstreekse of onrechtstreekse band met bloemen en hun symboliek, het centrale thema van dit project. Enerzijds is geluk een concept dat integraal deel uitmaakt van de Nationale Loterij. Anderzijds is de bloem als versiering altijd al een belangrijke bron van inspiratie geweest voor kunstenaars uit alle vakgebieden.

Praktische informatie:
Geluksbloemen in de collecties van de Nationale Loterij
van 5 juni tot 26 augustus in de Toren van Anhaive, Place Jean de Flandre, 1 – 5100 Namen (Jambes)
Open van dinsdag tot vrijdag van 13.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.
De toegang is gratis.
www.anhaive.be