terug

DOORZOEK DE COLLECTIE

geavanceerd zoeken
Bruxelles Kermesse. Exposition Internationale Bruxelles 1897

Titel

Bruxelles Kermesse. Exposition Internationale Bruxelles 1897

Categorie
Publiciteit

Ontwerper
Adolphe Crespin (Brussel, 1859 - 1944)
Adolphe Crespin was een Belgisch schilder, frescoschilder en graveur. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van Brussel waar hij professor werd vanaf 1900. Tijdens zijn verblijf in Parijs was hij eveneens leerling van Léon Bonnat. Crespin was bevriend met de architect Paul Hankar en had de gelegenheid om fresco’s te ontwerpen voor gevels van Brusselse huizen. Hij ontwierp ook een decor voor de etnografische zaal van de Koloniale Tentoonstelling van 1897 in Tervuren. Adolphe Crespin was één van de pioniers van de geïllustreerde affiche in België. (Bénézit, dl. 4, p. 90)
Edouard Duyck (Brussel, 1856 - 1897)
Edouard Duyck was een Belgisch schilder, tekenaar en affichekunstenaar. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van Brussel en was stichtend lid van de kunstkring l’Essor (1876). Bij de realisatie van zijn projecten deed hij geregeld beroep op Adolphe Crespin. Uit die samenwerking sproten affiches, theaterdecors en kostuumprojecten voort. (Boudewijn Goossens, "DUYCK, Edouard", Dictionnaire des peintres belges, [online], geraadpleegd op 8 augustus 2014. URL : http://balat.kikirpa.be/peintres/Detail_notice.php?id=2184)
Drukker
Lith. Gouweloos

Materiaal en techniek
chromolithografie op papier (gemaroufleerd op doek)

Inscriptie
onderaan links : Déposé Reproduction interdite / onderaan rechts : Ed. Duyck. A. Crespin 96 / langs de onderrand links : Lith. Gouweloos, Bruxelles / langs de onderrand rechts : Exempté de timbre.

Datum
1896

Plaats vervaardiging
Brussel, België

Objectnaam
Affiche

Afmetingen
239 × 91,7 cm  

Nationale Loterij
Belliardstraat 25-33
1040 Brussel